Меню
Количка

Подопочистващ автомат CIMEX 530B

МАШИНИ ЗА ПОЧИСТВАНЕ - Подопочистващ автомат CIMEX 530B
МАШИНИ ЗА ПОЧИСТВАНЕ - Подопочистващ автомат CIMEX 530B
МАШИНИ ЗА ПОЧИСТВАНЕ - Подопочистващ автомат CIMEX 530B
МАШИНИ ЗА ПОЧИСТВАНЕ - Подопочистващ автомат CIMEX 530B
МАШИНИ ЗА ПОЧИСТВАНЕ - Подопочистващ автомат CIMEX 530B
-20 %
МАШИНИ ЗА ПОЧИСТВАНЕ - Подопочистващ автомат CIMEX 530B
МАШИНИ ЗА ПОЧИСТВАНЕ - Подопочистващ автомат CIMEX 530B
МАШИНИ ЗА ПОЧИСТВАНЕ - Подопочистващ автомат CIMEX 530B
МАШИНИ ЗА ПОЧИСТВАНЕ - Подопочистващ автомат CIMEX 530B
МАШИНИ ЗА ПОЧИСТВАНЕ - Подопочистващ автомат CIMEX 530B
Подопочистващ автомат CIMEX 530B
Изтича след:
дни
часа
мин
сек
5 036.00 лв
6 295.00 лв
Цена с ДДС: 6 043.20 лв
 • Наличност: В наличност
 • Модел 530B
на 12 вноски по 559.83 лв.

Ръчно водим подопочистващ автомат с акумулаторно задвижване

Подопочистващият автомат CIMEX 530B е професионална машина за почистване и дезинфекция на под с акумулаторно задвижване, предназначен за почистване и дезинфекция на твърди подови настилки като теракот, гранитогрес, мрамор, импрегниран шлайфан бетон, линолеум и др.. С производителност от 1860 м2/ч акумулаторният подопочистващ автомат е идеалното решение за почистване и дезинфекция на големи площи в супермаркети, складове, офиси, болници, училища, хотели, изложбени зали и сервизи. За разлика от обикновените подопочистващи машини, подопочистващите автомати не само разтъркват, чрез четка, вода с препарат, а и чрез смукателна греда изсмукват и подсушават. По този начин се постига висока скорост на почистване, като след подопочистващия автомат остава суха и чиста следа. Благодарение на системата "резервоар в резервоар" вградените резервоари за чиста и мръсна вода с обеми от 42/51 л. не увеличават значително размерите на подопочистващата машина. Благодарение на акумулаторното задвижване на подопочистващия автомат, значително се увеличава удобството при работа, особено когато то трябва да се извършва текущо при наличие на хора и посетители в помещението или помещения, в които няма ток.

ВАЖНО: Акумулаторният подопочистващ автомат се доставя НАПЪЛНО ОКОМПЛЕКТОВАН И ГОТОВ ЗА РАБОТА (вкл. батерии, зарядно устройство, четка, смукателна греда)

 

Удобоно разположеният контролен панел е снабден с контактен ключ, със секретна ключалка. С натискането на първия бутон се активира системата за автоматичен демонтаж на четката за почистване, като по този начин не е необходимо тази операция да се извършва от двама души. Вторият бутон е за активиране на смукателна турбина, която изсмуква водата от пода, чрез смукателна греда. Третият бутон служи за активиране на функция за тест на акумулаторната батерия, като при натискането му се индикира нивото на заряд на акумулатора. Крайният десен зелен бутон стартира електродвигателя и задвижва четката.

В зависимост от вида на четките, подопочистващите автомати се делят на автомати с дискови четки и автомати с ролкови четки. Основната разлика между двата вида машини за миене на под е в разпределението на натиска на четката върху площта на настилката. В конкретния случай при подомиещата машина CIMEX 530B, четката е тип диск и натискът, който се упражнява върху почистваната повърхност е около 35 гр./см2. При вариантите с ролкови четки, тази стойност е 85 гр./см2.

 

 Как работи подопочистващият автомат?

В режим на почистване можете да използвате акумукаторната подомиеща машина в два режима:

1. Режим основно почистване - използва се, когато степента на замърсяване е висока и се налага продължително разтъркване и накисване. 

В този режим трябва да деактивирате смукателната турбина и да фиксирате смукателната греда във вдигнато положение. По този начин, при подаване на препарат и разтъркване се постига максимално почистващо въздействие на препарат и ефектът от почистването се увеличава значително.

2. Поддържащо почистване - в този режим се постига максимална производителност, като машината разтърква вода с почистващ препарат и след това я изсмуква, посредством всмукателната греда, оставяйки чиста и суха повърхност след себе си.

 

Автоматът за почистване CIMEX 530B е оборудван с маркуч за лесно и бързо източване на мръсната вода. Работи посредством автоматичен процес на впръскване, разтъркване и подсушаване. Почиства безупречно, без следи от ивици след себе си. Допълнително удобство е нивомерът на контейнера за чиста вода. Удобната ръкохватка на машината за под спомага за по-лесно управление и маневриране.

 


За деликатно почистване в близост до стени, корпусът на четката е снабден с водеща ролка, която позволява машината да се води в непосредствена близост до стената, като по този начин, почистването в ъглите е значително по-добро и не се нараняват стените. 

Трябва ли да се използва препарат при почистването или може само с вода? 

Използването на препарат не само допринася за по-добро почистване, но и НАМАЛЯВА ИЗНОСВАНЕТО НА ЧЕТКАТА, тъй като "смазва" и намалява триенето между четката и пода, което води до по-малко износване и увеличаване на времето за работа с едно зареждане на акумулаторите.

 

Какви препарати са подходящи за употреба с машината?

Първо и основно изискване е препаратът да е предназначен за машинна употреба. Основната разлика межди препаратите за ръчно почистване на под и тези, предназначени за машини е в свойството им да образуват пяна. Препаратите за машинно почистване на под са със специални съставки, които намаляват образуването на пяна (ниско пенливи) и позволяват да се използва максимално обема на съда за събиране на мръсна вода. 

 

Предимства:

 •  Безупречно почистване, без остатъчни ивици след почистването.
 •  Икономичност
 •  Спестяване на време за почистване на големи площи.
 •  Спестяване от количество препарат, необходимо за почистването по други познати, алтернативни начини.
 •  Машината няма нужда от наличие на електрозахранваща мрежа - благодарение на батерията, с която разполага - тя може да бъде използвана и в помещения, без ел. инсталация.

 

Технически характеристики:

 • Резервоар чиста вода: 42 л
 • Резервоар мръсна вода: 51 л
 • Производителност: 1750 кв.м/ч
 • Мощност на моторната четка: 550W
 • Работна ширина: 510 мм
 • Дебит на въздуха: 24 л/с

 

 

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
Лош Добър