Меню
Количка

КОМПРЕСОРИ ЗА ВЪЗДУХ

КОМПРЕСОРИ ЗА ВЪЗДУХ

Компресорите за въздух CIMEX обхващат богата гама от монофазни и трифазни професионални компресори за въздух под високо налягане. Компресорите за въздух намират широко приложение в строителството, (авто-)бояджиския, мебелния, шивашкия сектор, индустрията. CIMEX разполага с трибутални, двубутални и еднобутални компресори, всички с налягане от 8 Bar, дебит от 184 l/min до 477 l/min и с обем на контейнера за въздух - от 24l до 200 l. Професионалната серия компресори CIMEX са създадени да издържат високи натоварвания и осигуряват надеждно захранване с въздух за пневматични машини и инструменти.

 

Как да изберем компресор за въздух?

 

Изборът на компресор е съпроводен винаги с няколко основни въпроса – За какво ще се използва компресора и колко често. При избора на компресор за въздух, един от основните параметри на които трябва да обърнете внимание е изходящият дебит на компресора. Обикновено разликата между входящ и изходящ дебите е около 20%-30%. Т.е. входящия въздушен дебит е с около 20%-30 по-голям от изходящия. В каталожните данни на компресорите, обикновено се посочва входящия въздушен дебит. В зависимост от приложението за което ви е необходим компресор, има ситуации е които недостатъчният изходящ дебит може да бъде компенсиран с по-голям обем на въздухосъдържателя (ресивър). Това се отнася за ситуации в които е налице по-голяма консумация на въздух с за кратък период от време. При употреба на компресора за въздух за захранване на пневматични инструменти, задължително проверете предварително каква е консумацията на въздух на пневматичните инструменти които искате да захраните и използвайте маркучи за въздух с подходящо сечение. Имайте предвид, че много често именно маркуча за въздух може да бъде причината вашите пневматични инструменти да не могат да разгърнат пълният си потенциал от мощност.

При избор на компресор за въздух е добре да преминете през следните 3 базови стъпки:

  1. Анализирайте изискванията на оборудването, което ще захранвате.

Ще използвате ли компресора за захранване на машини и пневматични инструменти или ви е необходим просто да надуете гума? Вероятно ще искате компресор с ресивър, ако планирате да използвате инструменти, които изискват голям дебит.

Може да искате компактен и преносим компресор без ресивър (въздухосъдържател) , ако планирате да го използвате само за обдухване или помпане на гуми. Тъй като няма въздухосъдържател, който да съхранява сгъстения въздух, този тип компресори работят непрекъснато, което обикновено не е проблем, ако се касае за кратки периоди от време.

  • Обърнете специално внимание и помислете за изискванията за налягане и въздушен дебит на всички инструменти, които може да използвате. Нормално е големите пневматични инструменти да имат по-голяма консумация на въздух (засягаме само консумацията на въздух, защото по стандарт, захранващото налягане на масовите пневматични инструменти е стандартизирано на 6,3-6,4 бара).  Ако не успеете да подберете на тази база правилния компресор, ще се окажете в ситуация в която периодично трябва да изчаквате резервоара за въздух да се напълни за да продължите работа.
  • Ако се нуждаете от компресор, който да ползвате само за обдухване или напомпване на гуми, тогава можете да се спрете на компресор с до 24 литров ресивър.   

  1. Вникнете в конструктивните разлики между компресорите.

По същество има два различни вида въздушни компресори: бутални и винтови.

Компресорите за въздух за масова употреба са буталните. При буталните компресори, нагнетяването на въздуха се извършва чрез бутало извършващо възвратно постъпателно движение в цилиндър.

Другият тип компресори за въздух са винтовите. Те са предназначени за непрекъсната употреба и често се използват с инструменти и машини, които работят в продължение на няколко секунди (или минути), като ударни гаечни ключове и чукове, и в промишлени приложения.

  1. Проверете наличната електроинсталация – разполагате ли с необходимата мощност и захранващо напрежение.

В зависимост от задвижването, компресорите за въздух могат да бъдат електрически и автономни (мобилни). Електрическите компресори за въздух, в зависимост от захранващото напрежение могат да бъдат монофазни и трифазни. Масово разпространената електрическа инсталация е монофазната. Тя обаче е съпроводена с известни ограничения по отношение на мощността която може да осигури. При избор на компресор с мощност до 3 kW можете спокойно да изберете компресор с монофазно захранване (230V). При по-голяма мощност, електрическите компресори за въздух обикновено се задвижват от трифазни електродвигатели (380V). При липса на електрическо захранване, можете да изберете компресор с автономно задвижване от дизелов или бензинов двигател. Този вид компресори са особено подходящи за употреба в полеви условия.

Компресор за въздух - 24 л., 184 л./мин.
Изчерпан
Компресор за въздух 24 литра с въздушен дебит 184 л./мин. предназначен за работа с инструменти с ниска консумация на въздух като такери за игли и скоб..
240.00 лв
Цена с ДДС: 288.00 лв
Компресор за въздух - 50 л., 184 л./мин.
Изчерпан
Компресор за въздух 50 литров ресивър и въздушен дебит на главата 184 л./мин. - подходящ за работа с инструменти с ниска консумация на въздух кат..
269.00 лв
Цена с ДДС: 322.80 лв
Компресор за въздух - 100 л., 369 л./мин
Изчерпан
Компресорът CIMEX OMP100 е професионален компресор въздух с обем на ресивъра от 100 литра и дебит 369 л./мин. Компресорът намира широко приложени..
595.00 лв
Цена с ДДС: 714.00 лв
Компресор за въздух - 150 л., 302 л./мин. Компресор за въздух - 150 л., 302 л./мин.
Изчерпан
Компресор за въздух CIMEX OMP 150 - професионален двуцилиндров компресор за въздух с обем на въздухосъдържателя 150 литра и дебит 302 л./мин. Ком..
795.00 лв
Цена с ДДС: 954.00 лв
Компресор за въздух - 200 л., 477 л./мин., ТРИФАЗЕН
Изчерпан
Компресорът CIMEX OMP200 е професионален компресор за въздух под високо налягане с обем на въздухосъдържателя от 200 литра и въздушен дебит 477 л/мин...
1 195.00 лв
Цена с ДДС: 1 434.00 лв
Показва 1 до 5 от 5 (1 страници)