Съвременният пазар предлага различни решения за проблема с доставката на енергия. Инвестицията в закупуване на генератор може да предотврати големи загуби.  Дизеловият генератор за ток е един от най- предпочитаните варианти ако искате да осигурите надеждна, чиста и икономична енергия, дори и при тежки условия на работа или прекомерно натоварване. Този тип генератори са изключително подходящ източник на електрозахранване на отдалечени места, до които няма изградена електроразпределителна мрежа, като аварийно захранване в случай на прекъсване на основното такова. Изключително често дизеловите генератори играят роля на резервен източник на захранване при аварии и прекъсвания.    

 

В дългосрочен план дизеловите агрегати имат значителни предимства спрямо бензиновите.  Експлоатационният живот на дизеловите генератори е средно два пъти по-голям от този на бензиновите генератори. Дизеловия трифазен генератор има постоянна скорост на двигателя с много по-ниски нива на вредни емисии, което от своя страна го прави екологично чист генератор. Температурата на горене на дизела е много по-ниска от тази на бензина, което значително намалява топлината и прекомерното натоварване на двигателя.

 

Генераторите за ток CIMEX са идеално решение за електроснабдяване на жилищни и функционални сгради, болници, големи търговски центрове, образователни институции, спортни институции, промишлени предприятия и други.

 

Уредите, които често използваме в ежедневието си, условно се делят на активни и реактивни. Активните преобразуват електроенергията в светлина или топлина, а реактивните имат в конструкцията си електромотори, които в момента на стартиране изразходват повече енергия, отколкото в процеса на работа. Благодарение на вградената система за автоматично регулиране на изходното напрежение (AVR), всеки генератор за ток CIMEX може да се използва за захранване на компютри, черна техника и други устройства, чувствителни към колебания в захранващото напрежение.

За да изберете подходящия дизелов генератор за ток трябва да вземете предвид две основни характеристики – мощност и автономност на работа. За определяне на общата мощност на генератора е важно да се разчете мощността на всички потребители на електричество и да се заложи препоръчителен запас не по-малко от 30%. Следва да бъде отчетена и възможността от бъдещо увеличаване на мощността на употребяваната електроенергия при разширяване на производство, добавяне на нови консуматори на електричество в бъдеще и др.

 

Стандартно времето за автономност (самостоятелна работа) на генераторите за ток с вграден резервоар за гориво е около 6-8  часа. Има и такива с по-големи резервоари, които осигуряват до 12-15 часа работа с едно зареждане на гориво. Колкото по-голям е резервоарът на генератора, толкова по-дълго ще работи преди да се наложи да го презаредите.

 

Какви други предимства имат дизеловите генератори CIMEX ?

  • Ниското ниво на шум
  • Система за подгряване на охладителната течност
  • Подгрев на алатернатора
  • AVR (система за автоматично регулиране на изходното напрежение)
  • Високотехнологичен цифров контролер
  • Защита за ниско ниво на маслото
  • Защита от претоварване

Генераторите за ток са най-добрата алтернатива за решаване на проблема с липсата на електричество. В продуктовата гама на Cimex ще откриете различни модели агрегати за ток. Ако имате колебания какъв точно генератор за ток да изберете, може да разгледате различните модели ТУК.