Представяме на вашето внимание новата серия пневмо-хидравлични машини за огъване на стоманени тръби CIMEX HPB, наричани още тръбогиб. Благодарение на дългогодишния ни опит в сферата на леката строителна механизация успяхме да съчетаем отлично качество и разумна цена в едно. 


С размер на буталото от 210 до 250 мм. и максимална сила от 13 тона те са незаменим помощник при огъването на метални тръби под ъгъл от 0 до 90°, с диаметър от 1/2-2 инча / цола и дебелина на стената от 2,75 - 4,5 мм. 


Използват се главно за монтаж и ремонт на тръбопроводи във фабрики, складове, пристанища, сгради, железопътни линии, автомобили и др.
Едно от основните предимства на тръбогибите CIMEX е наличието на пневматична връзка /маркуч за високо налягане/ с пистолет - възможност за връзка към компресор за въздух. Благодарение на това освен, възможността за ръчно управление на буталото, оператора има възможност и за пневматично такова. Това значително улеснява работата му и води до по-малко умора.


В продуктовата гама Пневмо-хидравлични тръбогиби CIMEX са включени два модела: HPB-2 и HPB-12. Те са с изцяло метална конструкция, която гарантира устойчивост при натоварване и дълъг експлоатационен живот. Окомплектовката им включва богат набор от форми за огъване – 1/2", 3/4", 1", 1 1/4", 1 1/2", 2". Благодарение на трикраката стойка те са изключително стабилни, а работната им височина осигурява комфортна работа на оператора. С тегло от само 48кг и изключително лесен монтаж/демонтаж те са лесни за транспортиране дори и в компактен лек автомобил.


Защо да изберем Пневмо-хидравлични тръбогиби CIMEX:

  • Отлично съотношение на качество и цена
  • Много добър комфорт по време на работа
  • Богат набор от форми за огъване
  • Налична възможност за пневматична работа
  • Изцяло метална конструкция
  • Лесни за транспортиране
  • Безплатна доставка до офис на Еконт в цялата страна
  • 24 месеца гаранция + опция за удължаване с 1 г.

 

Други интересни подобни продукти са преносимите ръчни тръбогиби CIMEX HPB-22 и CIMEX HPB-25. Незаменими при монтаж на меки тръби с диаметър от 6 до 22мм и дебелина на стената до 2 мм. Най-често се използват в санитарни, отоплителни, климатични, хладилни и хидравлични области.


Не пропускайте да разгледате и продуктите от серията винтонарезни машини – CIMEX PTM2, CIMEX PTM3, CIMEX PTM4. С размери на тръбите до 4 цола, те са незаменим помощник при резбоване и рязане на стоманени тръби.